دتکتور ایرسمپلینگ (Air Sampling Detector) : معرفی دتکتور دودی مکنده

0
دتکتور ایرسمپلینگ (Air Sampling Detector) : معرفی دتکتور دودی مکنده

دتکتور ایرسمپلینگ یا دتکتور دود مکشی که در بازار و در بین مردم با نامه های مختلفی از جمله : ( دتکتور دود مکنده ، دتکتور نمونه بردار هوار ، ASD ، دتکتور مکشی ) شناخته می شوند. این نوع دتکتور برای تشخیص سریع دود مورد استفاده قرار میگیرد.

در زیر به بررسی دقیق ایرسمپلینگ می پردازیم با ما همراه باشید:

 

دتکتور ایرسمپلینگ چیست ؟

ایرسمپلینگ یا دتکتور دود مکشی با استفاده از نمونه برداری از هوای محیط ذرات دود را در غلظت های بسیارکم و با آنالیز آن توسط پنل مخصوص به خود تشخیص می دهد و این امر باعث شده از این آشکارساز نمونه بردار هوا در مکان هایی با حساسیت بالا استفاده شود که در کمترین زمان ممکن (قبل از آتش سوزی که منجربه خسارت شود) وجود حریق را تشخیص دهد و اهمیت کشف سریع حریق بسیار مهم است این نوع دتکتور کاملا مناسب باشد.

Air Sampling همانطور که در بالا بیان شد به دلیل حساس بودن زیاد مناسب استفاده در مکان هایی با حساسیت بالا است مانند :

  1. اتاق های سوئیچ
  2. اتاق سرور
  3. تجهیزات بیمارستانی
  4. کنترل نیروگاه ها
  5. پتروشیمی
  6. پالایشگاه
  7. و ….

و میتوان از این آشکارساز در سایر مکان هایی که نیاز به مراقبت بالا و فضاهایی که نیاز به کشف سریع حریق دارند استفاده شود.

نکته بسیار مهم در مورد این دتکتور نمونه بردار است این است که این دتکتورها قابلیت تنظیم حساسیت را دارند و می تواند برای منطقه های که مورد نظرتان است حساسیت این دتکتور را تنظیم کنید. که این نشان دهنده انعطاف پذیری بالای این آشکارساز است.

تفاوت انواع دتکتور های اعلام حریق با دتکتور مکشی یا همان دتکتور مکنده هوا :

سیستم اعلام حریق همانطور که در مقاله های قبلی به آن پرداختیم دارای انواع مختلفی از دتکتور ها است که هر کدام از این دتکتورها دارای نحوه ی تشخیص متفاوتی هستند مانند : (دود، حرارت، شعله و گاز)

در محیط هایی که هدف تشخیص حریق دود است از دتکتور دود نقطه ای استفاده میشود. اما در محیط هایی که سرعت شناسی دود و حساسیت بالا باشد نمی توان از دتکتور دود نقطه ایی استفاده کرد و باید از دتکتور با حساسیت بالا استفاده کرد که می توان از دتکتور دودی مکشی هوا استفاده کرد.

دتکتور مکنده هوا بسیار حساس تر از دتکتور دود نقطه است که تا بیش از هزار برابر حساس تر از دتکتور دود نقطه ای است.

نحوه ی کار کرد دتکتور نمونه بردار هوا یا دتکتور دود مکشی :

دتکتور ایرسمپلینگ با استفاده از لوله های نمونه برداری هوا ، هوای موجود در آن مکان را برای پردازش هوا به دتکتور هدایت می کند. در صورت وجود دود در هوای دریافتی، آلارم اعلام حریق به صدا در می آید.

دقت یا حساسیت دتکتور ایرسمپلینگ یا دتکتور دود مکنده چقدر است؟

حسگرهای دتکتور ایرسمپلینگ می تواند بین ذرات دود و گرد و غبار موجود در هوا که توسط لوله های نمونه بردار هوا به داخل دتکتور هدایت می شود تفاوت قائل شود.

فناوری موجود در دتکتورها دود مکشی باعث می شود در مقابل نویز و هشدار اشتباه که باعث تخلیه ساختمان و از کار افتادن تجهیزات شود را بسیار کاهش می دهد.

آیا می شود از ایرسمپلینگ در مکان هایی که گردش هوای بالایی دارد استفاده کرد؟

در اتاق هایی با گردش هوای بالا نظیر : (مراکز داده، مراکز مخابرات، اتاق های تمیز و …) هوای داخل محیط را تغییر می دهد که این گردش هوا باعث رقیق سازی دود در محیط و ذرات دود را از دتکتور نقطه ای دور میکند و به سمت هواساز میکشاند که این امر سبب میشود کشف حریق دچار مشکل شود.

ذرات بزرگ از مسیر هواساز فیلتر میشود ولی ذرات کوچیک تر از فیلتر هواساز عبور کرده و مجددا به اتاق بر میگردد این امر سبب می شود که ذرات دود بخشی از هوای محیط شود. که در این محیط ها نمی توان از دتکتور دود نقطه ای استفاده کرد.

اما با توجه به این موضوع که دتکتور دود مکشی یا همان ایرسمپلینگ از محیط هوا به صورت دائم نمونه بر می دارد ذرات کوچک دود که در هوا وجود دارد را کشف می کند.

پس به این  نتیجه میرسیم در محیط هایی با گردش هوای بالا می توان از دتکتور ایرسمپلینگ یا همان دتکتور نمونه گیری هوا استفاده کرد.

کاربرد دتکتور دودی ایرسمپلینگ :

  1. کاربرد دتکتور دودی مکشی در دهلیزها و محیط های بسته
  2. کاربرد دتکتور مکشی در سقفه های کاذب و زیر کف کاذب
  3. کاربرد دتکتور نمونه بردار هوا از کابینت تجهیزات
  4. کاربرد دتکتور دود مکنده به عنوان سیستم نمونه گیری اولیه
  5. کاربرد دتکتور ایرسمپلینگ در مناطق دارای ارتفاع زیاد
  6. دتکتور دود مکشی در زندان ها
  7. دتکتور دودی نمونه بردار هوا در محیط های بسیار گرم یا سرد
  8. دتکتور نمونه گیری هوا در تجهیزات سردخانه

تجهیزات نصب و نگهداری لوله دتکتور دودی مکشی یا دتکتور دودی مکنده :

برای نصب این نوع دتکتور باید تجهیزاتی را از قبل آماده و نصب کرد که تجهیزات دتکتور مکشی شامل :

1) براکت و آویزهای نصب :

شبکه های لوله کشی به همراه بست و براکت های مخصوص نصب روی سقف و سایر اجزای سازه نصب میشود. این بست ها و گیره ها بر اساس شرایط محیطی و قوانین و دستورالعمل های سازنده دارای تنوع بسیاری است.

جهت جلوگیری از خم شدن بوشن‌ها و ایجاد تنش در بوشن، زانویی و ماسوره‌ها استفاده از بست، آویز و نگهدارنده‌ی لوله در فواصل مشخص استفاده می شود. در صورتی که از این تجهیزات استفاده نشود باعث خم شدن و شکاف و یاشکستن لوله میشود. بنابراین باید طبق استاندارد NFPA72 نگهداری لوله های نمونه گیری را رعایت کرد

2) برچسب های لوله در کاشف دودی مکشی :

مطابق استاندارد NFPA 72، راهنمای FIA و سایر کدها و استانداردهای شناخته شده، لوله‌های دتکتور دودی ایرسمپلینگ (دتکتور دودی مکنده) باید دارای برچسبی باشند تا این لوله ها از سایر لوله ها جدا شود و قابل شناسایی شود. تمامی تجهیزات بکار رفته از جمله لوله کشی ها و سوراخ های نمونه گیری باید کاملا به صورت مجزا قابل شناسایی باشد.

برای روشن شدن و مشخص شدن لوله های نمونه گیر هوا بهتر است بر روی موارد زیر برچسب گذاری شود :

    • محل های تغییر لوله و انشعابات
    • اگر لوله از بین دیوار و یا موانعی رد شده باشد باید هر دو طرف دارای برچسب باشد.
    • در فضای باز که لوله کشی قابل دید است در فواصل 6.1 متر
    • برای هر سوراخ نمونه گیری هوا باید بر چسب زده شود
    • بر روی هر لوله باید متنی مشابه به : (Smoke Detector Sampling Tube: Do Not Disturb) نوشته شود.
3) نصب شبکه ی لوله ی نمونه گیری :

نصب لوله کشی نمونه گیری هوا در سیستم ایرسمپلینگ یکی از زمان برترین مرحله نصب است که باید این مرحله با دقت انجام گیرید چرا که در صورت اشتباه و انجام دادن اشتباه این مرحله باعث آلارم های کاذب در سیستم می شود.

در زمان نصب لوله کشی بهتر است موارد زیر را رعایت کرد :

    • در صورت طولانی بودن فواصل از تقویت کننده لوله ها تکیه گاه ها استفاده شود.
    • نصب تکیه گاه های اضافه در نزدیکی اتصالات و خم ها
    • لوله ها را تا آنجا که امکان هست خم نکنید (در صورت لزوم می توانید از زانویی و یا تغییر پیکربندی لوله نمونه گیر برای تغییر جهت جزئی در لوله)
    • در هنگام طراحی لوله کشی در مکان هایی که تغییر دمایی بالایی دارد باید به انبساط و انقباض لوله ها توجه نمود.

راه اندازی و نصب دتکتور دودی ایرسمپلینگ یا دتکتور مکنده دود :

آخرین مرحله نصب ایرسمپلینگ یا نصب دتکتور مکنده دود نصب خود دتکتور است. قبل از نصب دتکتور توجه نمایید معیارهای طراحی و نصب شبکه ی لوله باید قبل از نصب دتکتور به صورت اصولی و طبق استاندارد باشد.

نحوه ی تعمیر و نگهداری ایرسمپلینگ چگونه است ؟

پس از اینکه دتکتور و لوله های ایرسمپلینگ به درستی نصب شود زمان انتقال و فشار لوله های هوا ثبت شده و در هنگام تعمیر و نگهداری سالیانه باید دورترین سوراخ نمونه گیری را مورد تست قرار داد و با زمان انتقال ثبت شده در زمان راه اندازی مورد بررسی و مقایسه قرار داد.

زمانی که لوله های ایرسمپلینگ در نقطه های مهرموم شده و کف کاذب و سقف کاذب قرارداده باشد باید یک نقطه آزمون برای نمونه گیری را در سطح قابل دسترس ایجاد کرد تا در زمان آزمون سالیانه سیستم ایرسمپلینگ هزینه تعمیر و نگداری کاهش پیدا کند.

نحوه ی تماس با شرکت صحاب
نحوه ی تماس با شرکت صحاب

قیمت دتکتور ایرسمپلینگ یا دتکتور نمونه بردار هوا :

برای کسب و اطلاع از قیمت دتکتور دودی مکشی با کارشناسان شرکت صحاب تماس حاصل فرمایید.

5/5 (2 نظر)
ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وب سایت:

نظر شما: