همه چیز در مورد گاز و دتکتور گاز متان

0
همه چیز در مورد گاز و دتکتور گاز متان

همه چیز در مورد دتکتور گاز متان و ویژگی گاز متان

سنسور این نوع دتکتور برای تشخیص گاز متان طراحی شده است. اگر می خواهید همه چیز در مورد گاز و دتکتور گاز متان بدانید با ما همراه باشید. قبل از اینکه به بررسی دتکتور متان بپردازیم بهتر است اول موارد زیر را بررسی کنیم:

گاز متان چیست؟

ویژگی گاز متان چیست؟

گاز متان در چه مکانهایی وجود دارد؟

چرا باید از سنسور گاز متان استفاده کنیم؟

انواع سنسور گاز متان چیست؟

در چه مکان های باید از آشکارساز گاز متان استفاده کنیم؟

می پردازیم.

گاز متان چیست ؟

متان به انگلیسی : Methane شناخته میشود. گاز متان با فرمول مولوکولی CH4 شناخته می شود که گاز متان ماده ای ترکیبی است که دارای ساختار 4 وجهی است. این گاز ار اتصال 4 اتم هیدروژن (H4)  و 1 اتم کربن (C) به وجود آمده است.

این گاز جزء اصلی گاز طبیعی در طبیعت است. می توان گاز متان را ساده ترین عضو خانواده آلکان ها دانست.

ما هر روزه از گاز متان در فعالیت های خودمان به طور مستقیم استفاده می کنیم و بیش از 97 درصد از گاز طبیعی و سوخت شهری از این گاز است. این گاز استفاده فراوانی در استفاده روزانه ما دارد.

برای آشنایی با انواع دتکتور گاز بر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی گاز متان :

در شرایط استاندارد گاز متان بی بو و بی رنگ است و از هوا سبک تر است. این گاز در طبیعت از تجزیه و پوسیده شدن مواد آلی به ویژه فساد گیاهان در مرداب به وجود می آید که به این گازم می توان گاز مرداب نیز گفت و این گاز از تقطیر ذغال سنگ و گاز طبیعی هم ایجاد میشود.

متان در شرایط محیطی عادی مثلا در اتاق گازی بی رنگ و بو است که به آسانی در هوا میسوزد و از سوزانده شدن این گاز آب و کربن دی اکسید بوجود می آید.

در هنگام سوختن این گاز شعله آبی کمرنگ و تاحدودی داغ بوجود می آید. وقتی این گاز مایع شود سبکتر از آب میشود. این گاز از تخمیر مواد آلی حاصل میشود.

گاز متان در چه مکانهایی وجود دارد؟

گاز متان در مکان های مختلفی استفاده می شود. مثلا در مصارف خانگی یا مصارف صنعتی

کاربرد متان در مصارف صنعتی :

از گاز متان به صورت طبیعی در صنایع های مختلفی برای دستگاه های مختلفی از جمله : (پردازنده های مواد غذایی، پالایشگاه های نفت و شرکت هایی که با سنگ، خاک رس و شیشه کار می کند از انرژی آزاد شده متان استفاده می کنند)

برای شناسایی این نوع گاز در صنعت از آشکارساز گاز متان صنعتی یا دتکتور گاز صنعتی متان استفاده می کنند. در برخی از صنایع صنعتی که باید از تجهیزات ضد انفجار استفاده شود برای تشخیص گاز متان از آشکارساز متان ضد انفجار یا دتکتور متان صنعتی ضد انفجار استفاده می شود.

کاربرد متان در مصارف خانگی :

از این گاز در مصارف خانگی برای پخت و پز استفاده می کنند و همینطور از این گاز برای گرم و خنک کردن خانه نیز استفاده می کنند.

برای شناسایی این نوع گاز در صنعت از آشکارساز گاز متان خانگی یا دتکتور گاز صنعتی متان استفاده می کنند.

گاز متان در چه مکان هایی وجود دارد؟

طبق توضیحانی که در بالا داده شد این گاز در طبیعت به وفور پیدا می شود و ما در مصارف های مختلفی از آن استفاده می کنیم.

نحوه ی تماس با شرکت صحاب

چرا باید از سنسور گاز متان استفاده کنیم؟

گاز طبیعی که عمدتا از متان تشکیل شده است به طور گسترده ای در تولید برق کاربرد دارد. بدلیل اینکه این گاز یک گاز گلخانه ای است بشدت قابل اشتعال است و میتواند مخلوط های انفجاری را د رهوا ایجاد کند.

نشست متان می تواند نتایج خیلی مخرب و فاجعه باری در پیش داشته باشد بنابرین تشخیص نشست در هنگام استخراج، حمل و برق و تولید برق بسیار مهم است.

بنابراین به این نتیجه میرسیم اندازه گیری و تشخیص گاز متان امری بسیار لازم و ضروری است بخاطر همین برای تشخیص این گاز طبیعی از سنسور گاز متان یا همان دتکتور گاز متان استفاده می شود.

انواع سنسور گاز متان چیست؟

سنسور های استفاده شده در دتکتور گاز متان دارای انواع مختلفی است که در زیر به بررسی هر یک از آنها می پردازیم:

۱) سنسورهای یونیزه شعله (FIDs):

FID ها از یک شعله هیدروژن برای یونیزه کردن گاز متان مورد استفاده قرار می گیرد. گازهای یونیزه جریان الکتریکی را اندازه می گیرند و میتوان غلظت گاز را به این شیوه تشخیص داد.

اگرچه FID ها سریع و دقیق هستند اما به وجود منبع هیدروژن ، شعله باز و منبع هوای تمیز نیاز دارند. در نتیجه ، FID ها برای برخی از برنامه ها مناسب نیستند.

۲) سنسورهای کاتالیزوری:

این سنسورها واکنش بین متان و اکسیژن را کاتالیز میکند. این کار باعث تولید گرما و تغییر مقاومت در سنسور میشود که از این تغیر می توان غلظت متان را اندازه گیری کرد.

این سنسورها ارزان و مقاوم هستند اما برای عملکرد به اکسیژن نیاز دارند. در واقع این نوع سنسور نیاز به کالیبراسیون و تعویض منظم نیاز دارد.

3) حسگرهای نیمه هادی:

حسگرهای نیمه هادی یا نیمه رسانا با گاز متان واکنش می دهند و باعث تغییر مقاومت می شود که باعث تشخیص میزان غلظت گاز متان می شود.

سنسورهای نیمه هادی مستعد آلودگی و مسمومیت است.

4) سنسور الکتروشیمیایی :

سنسورهای الکتروشیمیایی متان را در الکترود اکسید کرده یا کاهش می دهند تا جریانی تولید کنند این فرایند برای تشخیص غلظت گاز استفاده میشود. این سنسورها نیاز به تعویض مکرر دارند.

5) سنسور مادون قرمز :

از سنسور مادون قرمز (ir) برای شناسایی گازهای متعددی استفاده میکنند. این سنسور نسبت به برخی از سنسورهای دیگر گرانتر و ماندگار و مقاوم است.

از معایب این سنسور می توان به تحت تاثیر قرار گرفتن تغییرات دما و فشار اشاره کرد.

در چه مکان های باید از دتکتور گاز متان استفاده کنیم؟

در تمامی مکان هایی که امکان پخش شدن گاز متان وجود دارد باید از آشکارساز گاز متان استفاده کنیم. به طور مثال :

آشکارساز متان خانگی
آشکارساز متان صنعتی

قیمت آشکارساز متان یا قیمت دتکتور متان :

دتکتور متان دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام دارای قیمت مختلفی هستند مانند : ( قیمت دتکتور متان صنعتی ، قیمت دتکتور گاز متان خانگی و قیمت دتکتور گاز متان صنعتی ضد انفجار ).

برای اطلاع از قیمت آشکارساز گاز متان یا قیمت دتکتور گاز متان باید ابتدا نوع مصرف آن در مکان مشخص شود و سپس قیمت آن مشخص شود.

خرید دتکتور متان صنعتی یا خرید دتکتور گاز خانگی :

برای اطلاع از نحوه ی خرید دتکتور متان یا خرید دتکتور گاز صنعتی یا خرید آشکارساز متان خانگی با تیم فروش شرکت صحاب تماس بگیرید.

 

5/5 (1 نظر)
ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وب سایت:

نظر شما: